Tidus Clim - vovven från vidderna

Alla inlägg den 18 juli 2009

Av Tidus-Clim - 18 juli 2009 18:45

Idag har jag avvarat dagen hos mormor och Nicki då matte & husse haft oviktigare saker för sig. När jag låg som skönast och dåsade på deras terass kom herr igelkott och hälsade på (tydligen en stammis på gården). Inte för att det var något bokat möte, utan snarare ett slumpartat mellan just oss två olika arter. Till saken hör att jag aldrig tidigare stött på den här sorterns varelse så först anade jag att det handlade om något sorts förvildat marsvin. Ett som utvecklat pansarpäls i försvar mot sådana som mig. Men doften & beteendet var på tok för underlig för något som helst marsvin.


För det mesta låg igelkotten bara där, som en boll (!) medan jag nyfiket nosade igenom honom, och när han så till sist rörde sig vände jag alla taggar utåt (för att inte vara sämre). Jag morrade minsann åt honom att inte komma närmare, & sedan skällde jag duktigt för att göra flocken medveten om den fräcka (och kanske farliga, ja menar varför så taggig) inkräktaren. Men när så herr igelkott fått nog av mig strosade han bara iväg utan att ens kasta en blick åt mitt håll. (jag tyckte mig dock höra ett muttrande från honom.., "ungdomar")

Under tiden satt Nicki och flinade åt mig, väl medveten om vilken typ av varelse denna igelkotte var. Tydligen inte av den farligare sorten i alla fall, enligt henne. Men jag är ändå inte helt övertygad, jag menar varför kallas dem igelkottar i så fall? För att dem hugger sig fast och aldrig vill släppa taget mån tro..?




Tidigare månad - Senare månad

Presentation

I ett fjärran land finns en liten hund som här presenterar sina äventyr för en stund. En vardag så gyllene med fyrbent filosofi för vad vore livet utan lille hunds vovveri.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<<
Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards